Jump to content
Brian Enos's Forums... Maku mozo!

Search the Community

Showing results for tags 'misfire'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • FAQs & News
    • Visitors & New Member Info
  • BEginners
    • Introduce Yourself
    • Miscellaneous BEginners
  • Shooting
    • Handgun Techniques
    • Stage Comments or Questions
    • Training Techniques
    • Tips for Improvement
    • Skills
    • Mental Conditioning
    • Zen
    • Little things I've Noticed
    • Match Screw-ups
  • Technical
    • Factory Pistols
    • 1911-style Pistols
    • Open Pistols
    • Pistol Caliber Carbine
    • Gear & Accessories
    • General Reloading
    • Gun Springs
    • General Gunsmithing
  • Shooting Sports & Travel
    • Travel, Locations, Ranges, etc.
    • Match Announcements - Pistol Only - USPSA, IPSC & Misc.
    • USPSA/IPSC Shooting
    • USPSA/IPSC Rules
    • Revolver Forum
    • IDPA Shooting
    • Other Shooting Sports
    • USPSA Classifier Scores
    • Clays
  • Match Management
    • Pre-match
    • Operations
    • General Match Issues
  • Multi-Gun
  • Miscellaneous

Calendars

  • Community Calendar

Product Groups

  • Books
  • Slide-Glide

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Real Name


Spam Bot Control

Found 2 results

  1. I just reloaded about 500 rounds of 9mm using Vihtavuori N340 (4.0gr) with 147gr Campro RNFP bullets and CCI Small Pistol Primers and once fired range brass (that had been fired through my CZ Shadow 2. I hadn’t had a chance to fire any of the rounds apart from a few rounds for putting them through the chronograph. Yesterday I was shooting my brand new CZ P-09 using those rounds and was getting a lot of double feeds (some of that is user error, I’m used to shooting a much heavier Shadow 2 and part of it could be breaking in the new gun), I experienced a few misfires at the same time, but was more focused on the double feeds. Today, no issue with double feeds, but the misfires seemed to be continual. At least 2 per mag (mag holds 10) and it was happening in both the Shadow 2 and the P-09. I have not experienced any problems with VV N320 which I am loading for my competition ammo also using 147gr Campro Bullets. I ran at least 50 rounds of Winchester 231 with 124gr Hornady bullets through the P-09 without any problems today as well. I am absolutely certain that each of the cases were loaded with the right measured amount of ammo because my process for reloading is as follows: brass is washed, dried, tumbled, deprimed, washed, dried and tumbled again. Then it is primed and loaded with powder. I keep a close eye on the amount going in and weigh every round before storage. I have narrowed it down to either a bad batch of primers, or the powder, but if it was the powder, then every cartridge would be misfiring. Unfortunately because I was mass producing, all the ammo with primers from different boxes have been mixed together. When I get a misfire I am racking the slide and ejecting it, but I wonder if I should be doing this in case it’s a “Hang Fire” situation? I am going to be pulling the dud bullets and see what’s going on inside. Any thoughts on this and is it unusual to get that many dud rounds or what might be the cause? Thanks
  2. I hit a local shotgun match this weekend. It was the first time I've had my M2 out since last fall. Now, this is a gun that has a little under 4k rounds through it and has never had any feeding/firing issues. Before the match I did a quick field strip. The gun was still clean from last fall, the bolt and carrier looked fine, and I reoiled it to get ready for the match. On the very first stage, the first shot was click-no-bang. I limped through the stage with about every third shell misfiring. The ammo was what I always use—Winchester AA Light Target #8 birdshot and Fiocchi 7/8oz Aero slugs. I found several of the discards on the ground and saw they had extremely light dimples from the firing pin. Okay, well, I stripped the BCG down completely, expecting to find the firing pin channel gunked up. In fact, it seemed fine. There was no obvious gunk, and the pin was moving fairly freely through the bolt. It doesn't seem like it was a cleaning/oiling issue. I'll take it out in a couple of days to see if that fixed it, but... I am a little worried that it went from zero problems to basically unshootable. If the more thorough cleaning doesn't help, what else am I looking it? From previous threads, I would guess the next step is replacing the hammer spring (which nobody has in stock and, according to Midway, won't be available for shipping for two more months!) or, maybe, the recoil spring if the issue is bolt bounce. Am I missing anything else? Any other suggestions?
×
×
  • Create New...